neděle 20. ledna 2008

Apple Iphone

Apple Iphone

Apple představil svůj první mobilní telefon ve velké parádě. Telefon je na pohled luxusně zpracován a nikomu by určitě v kapse nevadil. Apple vsadil na dotykový displej a poměrně velkou paměť, která je buďto 8GB nebo 4GB.

Telefon pracuje na operačním systému firmy Apple tedy na systému Mac, který známe spíše z Apple notebooků a stolních počítačů. Operační systém měl mnoho malých mušek, které už ale ve vyšší verzi firmwaru nebyly. Jednalo se například o odesílání mms a i o jejich přijímání. Další muškou bylo posílání sms více lidem, které bylo v první verzi firmwaru nemožné.

Apple měl Iphone chráněný proti odblokování na rzné operátory, ale to se už po týdnu prodeje Iphohu povedlo počítačovému heckrovi prolomit. Iphone je tedy možné si koupit i v České Republice.

Iphone jako první mobilní telefon dostal 3,5mm jack kvůli kterému si ho oblíbí velká skupina posluchačů. V telefonu je stejný softwear pro přehrávání hudby jako v produktech Applu s názvem Ipod. Hudbui si můžete řadit podle názvu alb, podle názvů písniček, podle skladatele, podle jména umělce a dalších různých možností.

Apple Iphone má také možnost se připojit na internet pomocí wifi. Jediným mínusem telefonu je podle mého názoru špatné psaní zpráv, ale to je na úkor dotykového displeje, který každý ocení podle svého názoru.

Myslím si, že Iphone byl určitě od Apple skvělým tahem a teď můžeme čekat jenom na odpověď od Nokie nebo od Sony Ericssonu. Já osobně bych si Iphone nekoupil, ale nároční posluchači si určitě tento přehrávač oblíbí.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

mam ho:D:Dskvela vec...a hlavne in

 

Make Money Online | Free hip hop Mixtapes