čtvrtek 20. prosince 2007

Nokia N81 8GB

Nokia N81 8GB

Jedná se o další telefon z řady N series. Telefon je pokračovatelem velmi oblíbeného hráčského telefonu N-Gage.


Jak už poznáte z názvu mobilní telefon je vybaven pamětí 8GB. Pevný disk vyměnila flash paměť. Takže je telefon méně náchylný na různé otřesy a pády. Konstrukce telefonu je vysouvací a konstrukce je kvalitně provedena a ani se po čase se nezačne viklat ze strany na stranu. Povrch telefonu je lesklý a náchylný na otisky prstů a také na škrábance, které se na povrchu lehce objeví.

Nevýhoda telefonu je malé rozlišení fotoaparátu. Fotoaparát má pouhé dva megapixely, stejný fotoaparát jako má Nokia N81 8GB najdete i na horších telefonech Nokia. Ale telefon má i své výhody, telefon má podporu wifi, které se hodí při hraní her a také na připojení k internetu.
Hraní her je na Nokii N81 velmi příjemné a až bude program N-Gage rozšířený určitě každý ocení možnost hraní přes wifi. Telefon má kvalitní displej, ale pro hraní her bude možná lepší model Nokia N95 8GB.

Bohužel telefon není vybavený 3,5mm jackem. Ale zato má perfektní reproduktory, které hrají skvěle, nejsou slyšet špatné výšky a ani nejsou moc tiché.

Telefon pracuje na operačním systému symbian, který má každý telefon z řady N series a E series. Operační systém je poměrně rychlý a ani paměť moc nezpomalila jeho chod. Ale už jsem viděl jiné telefony se symbianem, které byly rychlejší.

Když všechny plusy a mínusy shrnu, tak Nokia n81 8GB je podle mého názoru velmi dobrý mobilní telefon, ale někomu určitě nebude stačit dvoumegapixelový fotoaparát a tak si tento model nevybere. Tomuto telefonu dávám známku 2+….

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Nokia N81 MÁ 3,5 mm jack, ve vašem článku je chyba!!

 

Make Money Online | Free hip hop Mixtapes