neděle 16. prosince 2007

Nokia N95 8GB

Nokia N95 8GB
Nokia N95 8GB je mladší sestrou oblíbeného mobilu Nokia N95. Nokia se poučila z drobných chyb na klasické N95 a na N95 8GB se už tyto chyby neobjevily. Jednalo se např. o slabou výdrž baterii a také o nekvalitní provedení horního dílu telefonu, který se po čase začal hýbat ze strany na stranu.

Už jak je vidět z názvu, dostala nová N95 paměť s velikostí 8GB. Tuto paměť přivítá skoro každý uživatel. Myslel jsem si, že když bude mít telefon interní paměť 8GB znatelně se zpomalí, ale u N95 8GB tomu tak není. V rychlosti Nokie N95 a N95 8GB nepoznáte žádný rozdíl.

A teď už k provedení N95 8GB. Telefon se dočkal černé barvy a myslím, že to byl dobrý nápad, protože teď vypadá více luxusně. Také se změnila velikost displeje, je o pár milimetrů větší. Displej má pořád dnes už klasické rozlišení 240 × 320 bodů. Ale na úkor displeje se zmenšily tlačítka na horním dílu telefonu. Teď už se nemusíte bát, že se vám po čase začne atak horní díl ze strany na stranu, už nemá vůbec žádnou vůli.

Když telefon otevřete, uvidíte velkou a přehlednou klávesnici, na které není problém napsat sms aniž byste se překlikli. Nokia N95 8GB podporuje novou aplikaci Nokia n-gage, kterou Nokia brzy uvede. Na telefonu jde bezvadně koukat na filmy a také až vyjdou nové hry pro N-gage bude na telefonu dát i příjemně hrát. V balení najdete i film spiderman 3, který je ale v angličtině.

Telefon dostal opět velmi kvalitní fotoaparát, kterým lze fotit fotky v kvalitě pěti megapixelů. Foťák má samozřejmě automatické zaostření a automatický blesk. Ale pořád se ještě nevyrovná klasickému fotoaparátu. Ale v telefonech je fotoaparát jeden z nejlepších na trhu.
Nokia N95 8GB má také navigaci, která stačí na menší výlety, ale není úplně dokonalá. Je zde i aplikace mapy, kde si můžete prohlédnout celou českou republiku.

Když všechno shrnu telefon je velmi kvalitní a poměr výkon/cena je dobrý a kdo si tento telefon pořídí určitě z něj nebude, zklamaný, ale naopak bude překvapený jak je telefon propracovaný a má vychytané všechny mušky. Telefon bych ohodnotil známkou 1- ….

1 komentář:

AppleLady řekl(a)...

Ahoj. Chci jen řict k tomu članku...že je fajně udělany..ale s tim horním krytem to asi neni uplně pravda..Je pravě takovy jaky pšeš že by v nove Nokii N95 8GB být.. Muj brácha má pravě zas N95 a ten horní kryt u něj drži fest..a krasně jedě trochu ztuha .prave aby se nekyval..Což o my 8GB řict nemužu:-( Sem byla nedavno v Elektroworldu a tam je ten horni displej podobny..

 

Make Money Online | Free hip hop Mixtapes