pondělí 17. prosince 2007

Nokia 5700 XpressMusic

Nokia 5700

Telefon je nástupcem prvního hudebního modelu od Nokie telefon měl označení 3250. Telefon má velmi neobvyklou konstrukci, spodní část s klávesnicí je otočná. Na otočné části je umístěn fotoaparát, který lze použít i jako kameru pro video hovory. Disain telefon zdědil po úspěšném hudebním telefonu Nokii 5300 XpressMusic. Telefon je ve třech barevných variantách, červeno bílé, černo bílé a zeleno bílé. Velikost mobilu je 108 × 50 × 17 mm což se mi zdá jako lehký nadprůměr.

Ale jakmile zmáčknete první klávesu, zjistíte, že na Nokii 5700 pracuje operační systém symbian. Symbian je ve verzi S60 9.1.. Telefon má uživatelskou paměť 35MB a jde jí rozšířit paměťovými kartami micro SD až do velikosti 2GB. V balení by měla být dodávána karta o velikosti 2GB. Konstrukce mě velmi nadchla, je kvalitně provedena a ani po delší době se nepocítíte žádnou vůli.

Na zadní straně otočné části je ovládání pro hudební přehrávač. Zdá se mi to jako dobrý krok a je to u nových telefonů čím dál tím víc vidět. Na ovládání můžete skladbu pozastavit, přehrát další v pořadí, přehrát předchozí a také můžete skladbu posunovat. Po stranách jsou gumové, červené proužky, které telefonu dodávají na sportovním vzhledu. A také celá zadní část je pogumovaná.

Klávesnice telefonu je lehce ovladatelná a je z kvalitního materiálu. Na straně telefonu najdete mini USB konektor, 2,5mm jack a zdířku pro napájení. Na horní straně je už standartně tlačítko na vypínání telefonu.

Fotoaparát se dočkal jenom dvou megapixelů, ale je velmi kvalitní a má automatický blesk. Při natočení otočné části lze telefon položit na stůl nebo na jakoukoliv rovnou plochu a telefon bude sám ležet v úhlu 45-60 stupňů a tak lze příjemně sledovat film nebo svá natočená videa.

Až se Nokia 5700 XpressMusic dostane na pulty českých obchodů bude určitě oblíbeným telefonem, hlavně kvůli zajímavé konstrukci a také kvůli operačnímu systému symbian.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

je to super telefon

Anonymní řekl(a)...

jj to je...mega věc,,

 

Make Money Online | Free hip hop Mixtapes